Geek abilerim ablalarım! Geek olmasa da başımızın üstünde yeri olan kardeşlerim!
BATMAN v SUPERMAN’E 30 GÜN KALDI! *Arka planda Star Wars Imperial March çalar*
Kusura bakmayın bir an kendime hakim olamadım… Yıllardır ‘’Ah şöyle Batman ve Superman’in oynadığı bir film olsa da izlesek’’ veya ‘’Hocam Marvel şaha kalktı gidiyor, nerede bu DC?’’ gibi söylemlerle kendimizi yıpratırken sonunda 25 Mart 2016’da hayallerimiz gerçekleşiyor…
Biz Batman ve Superman isterken DC üstüne bir de Wonder Woman’ı, ayrıca diğer
Justice League üyelerinin de filmde görüneceğini açıkladı.
Bu film ayrıca DC Genişletilmiş Evreninin başlangıcıdır. ‘’Man of Steel değil mi ya?’’ demeyin. Evet Man of Steel de başlangıç sayılabilir fakat başka bir karakter dahil olmadığı sürece ‘’evren’’ sayılmaz.
- Zack Snyder filmin yönetmenliğini kabul etmeden önce Christopher Nolan’a sormuş, eğer Nolan hayır deseymiş Snyder teklifi kabul etmeyecekmiş.
- Bruce Wayne rolü için Josh Brolin ve Richard Armitage düşünülmüş.
- Man of Steel filminde geçen zaman diliminde Bruce Wayne ailesi diyebileceği kadar yakın kişileri kaybetmiş.
- Wayne malikanesi yanmış ve Bruce&Alfred ikilisi göl evinde yaşıyormuş.
- Filmde Wonder Woman 5.000 yaşının üstündeymiş.
- Batman v Superman filmi daha Man of Steel vizyona girmeden önce planlanmış.
- Clark ve Lois, Metropolis’teki bir apartman dairesinde yaşıyormuş.
- Superman, Batman’i istediği an öldürebileceğinin farkındaymış fakat onu savaş arenasında değil, gazeteci Clark Kent olarak yenmek istiyormuş.
- Zack Snyder, Jesse Eisenberg’in Lex Luthor rolünü almasına ”The Social Network” filmini izledikten sonra karar vermiş.
- Luthor insan içinde çekici ve esprili biriymiş fakat kapalı kapıların ardında büyük bir öfkesi varmış.
DC evreninin büyüklüğünü düşünürsek doğru işlendiği takdirde iyi bir seçim olabilir. Sırasını bekleyen çokça villain var fakat her filme 2-3 villain dağıtılırsa ve doğal olarak kahramanlarımız her seferinde tek filmde 2-3 villain yenerse, işler DC ve Warner Bros. için pek iyi gitmez.
- Clark Kent ve Bruce Wayne ilk kez Lex Luthor’un partisinde tanışıyor.
- Ve büyük an! Yüce üçlüyü beyaz perdede bir arada ilk görüşümüz!
Madem üçlü dedik, Wonder Woman dedik… bi değinelim bakalım…
Neden mi? Wonder Woman’ın yer aldığını zaten biliyorsunuz, Flash’in kesin olarak cameo yapacağı onaylansa da çok büyük ihtimalle Aquaman ve Cyborg da filmde yer alıp Justice League’in temelleri atılacak. Green Lantern ise düşük ihtimal, fakat bir sürpriz olabilir bekleyip göreceğiz.
Ezra Miller oyuncu seçimi konusunda oldukça tartışılan bir isim. Bunun ana sebebi ise Barry’nin sarı saçlı, Ezra’nın ise siyah saçlı olması. Ama fiziksel farklılıklar bununla kalmıyor tabi Ezra’nın rol için vücüt olarak da cılız olduğu çokça söyleniyor. Bu konuda da filmin kıyafet tasarımcısı katıldığı bir panelde Flash’ın Superman ya da Batman gibi iri yapılı değil tıpkı olimpik atletler gibi daha cılız olacağını söylemişti. Oyuncu seçiminin doğruluğu Ezra’nın oyunculuğunu izlemeden belli olmaz fakat en azından fiziki seçimi bilerek yaptıklarını söyleyebiliriz.
Filme kalan süre azaldıkça Warner Bros. harika görseller paylaşmaya devam ediyor.