Batman solo filmi nasıl olmalı?

Batman, bir çizgi roman karakteri sıfatına sığamayacak duruma gelmiş dünya çapında devasa popülerliği olan bir sembol artık. Christopher Nolan’ın The Dark Knight üçlemesinden sonra bu durum beyaz perdede de yaşanmaya başladı. Gözümüzde öyle bir algı var ki kötü Fantastic Four filmi olur, kötü Superman filmi, kötü Spider-Man filmi olur ama kötü bir Batman filmi olamaz. Her şeyi sineye çekeriz ama, kötü Batman filmi yanlış bir şey. Geçmişte oldu bunlar ama çizgi roman filmlerinin zirvede olduğu bir dönemde olmamalı bu. Hele ki hayran kaldığımız Ben Affleck yönetimindeyken hiç olmaz.

Tam da bu mesele yüzünden DCEU’daki Batman solo filminin vizyon tarihi veya çekim tarihi bir türlü netleştirilemiyor ve her ağızdan başka bir ses çıkıyor. Deathstroke’ı canlandıran Joe Manganiello filmin çekimlere 2017 baharında başlayacağını söylemişti. Alfred’i canlandıran Jeremy Irons ise 2017 yazında başlayacağını söyledi. Ben Affleck ise sürekli doğru zamandan, doğru hikayeden ve doğru tondan bahsediyor. Kısaca o ki hepimizin beğeneceği Batman solo filmi için biraz daha sabretmemiz gerecek.

Peki Batman solo filmi nasıl olmalı? Bunun cevabını Frank Miller verdi. Başta The Dark Knight Returns, Batman: Year One ve Batman: The Dark Knight Strikes Again gibi efsanevi çizgi romanlarla tanınan, ayrıca Daredevil’ın Elektra’sını yaratan ve bizlere Sin City’i kazandıran yazar ve çizer.

Frank Miller geçen gün Avrupa’nın en büyük çizgi roman dükkanı Lucca Comics’de Variety’nin sorusunu yanıtladı;

Benim hayalim filmi daha küçük çaplı yapmak yönünde. Oyuncak satışlarını önemsemeyip Batman’in görevine daha fazla odaklanılmalı ve Gotham daha fazla işin içinde olmalı. Çünkü Batman’in koruduğu şehri ile harika bir ilişkisi var. Ve Superman’in aksine suçlularla ilişkisi çok daha yakın. Bu durum ailesi öldürüldüğünden beri böyle. Onları kendi elleriyle, yumruklarıyla alt ediyor. Bence filmde de suçlularla ilişkisi yakın olmalı. Yine de bu benim elimde olan bir şey değil. Eğer olsaydı ortaya oyuncak çıkaramazlardı ve raflar boş kalırdı.

Frank Miller ortaya çıkardığı karanlık tonla tanınan bir yazar. Yani eğer Batman v Superman’in fazla karanlık olduğunu düşünüyorsanız emin olun eğer Frank Miller bir Batman filmi yapsa Batman v Superman onun yanında günlük güneşlik kalır. Bu örneği daha iyi anlamak için 1986 yapımı The Dark Knight Returns çizgi romanını mutlaka okumalısınız. Hiç olmadı, en azından fikir sahibi olmak için animasyon filmini de mutlaka izlemelisiniz.

Yorumlar