Warner Bros. ve DCEU’nun yönetmen problemi bir türlü bitmek bilmedi. Son olarak The Flash’ın Seth Grahame-Smith’den sonraki ikinci yönetmeni olan Rick Famuyiwa da görevini ”fikir ayrılıkları” sebebiyle bıraktı ve bir de açıklama yayınladı.
Warner Bros. ve DC tarafından The Flash yönetmenliği için ilk teklif geldiğinde çok sevinmiştim çünkü elime okuyarak büyüdüğüm karakterlerin bu inanılmaz dünyasına dahil olmak için bir fırsat geçmişti. Ezra Miller gibi genç ve harika bir aktörler çalışmak için de çok heyecanlıydım. Amacım filme sesimi, mizahımı ve kalbimi katmaktı. Stüdyoyla fikir ayrılıkları yaşasak da bana böyle bir fırsat verildiği için minnettarım. Warner Brothers, DC, Jon Berg, Geoff Johns ve Ezra Miller’a speed force’a olan yolculuklarında en içten dileklerimi dilerim.
Kritik olan şey The Flash’ın 16 Mart 2018 için vizyon tarihi ve filmin yapım aşamasında olması. Ayrıca Kiersey Clemons (Iris West) ve Billy Crudup (Henry Allen) oyuncu seçimlerini de Rick Famuyiwa yapmıştı. Yakın zamanda vizyon tarihinin ileri itildiği haberi gelebilir, düşük ihtimal olsa da Iris West ve Henry Allen için de yeni oyuncu seçimleri duyurulabilir.
Daha önce Wonder Woman filmi için de bir kez yönetmen değişikliği yapılmıştı, The Flash için bu ikinci değişim oldu. Aquaman yönetmeni James Wan’ın da yine ”fikir ayrılıkları” meselesi yüzünden görevi bırakacağı gündeme düşmüştü fakat şimdilik ortada böyle bir sorun yok. Hatta James Wan çekim için mekan bakmaya bile başladı. Zack Snyder için böyle bir şey yaşanmadı ama özellikle Batman v Superman için çok fazla eleştiri gelince iddiaya göre Justice League yönetmeninde değişiklik düşünülmüş ancak çekimlere çok az kaldığı için yola Snyder ile devam edilmiş. DCEU’daki geleceği Justice League’in başarısına bağlı diyebiliriz. Cyborg ve Green Lanter Corps filmlerinin daha yönetmen seçimleri yapılmadı.