İnceleme: Gotham S03E07 – Red Queen

Bölümün Konusu

Oswald, Edward’ın yeni ilişkisi ile uğraşırken Jim Gordon geçmişi, günü ve geleceğini değerlendirdiği bir yolculuğa çıkıyor.

Artıları:

  • Gotham diğer sezonların aksine artık karakterlerin geçmişini daha oturaklı şekilde izleyiciye aktarabiliyor.
  • Bölüm sonunda yavaş yavaş unuttuğumuz Court of Owls sezonun geri kalanına ağırlığını koyacağı mesajını verdi. Kathryn’nin karşısında Jim Gordon’ın babasının yüzüğünü takan beyefendi ise gerçekten Jim Gordon’ın babası mı? Bu yüzük takan gizemli adamı daha önce White Collar dizisinde de yapmışlardı. Orada yüzükten birçok vardı ve polis kuvvetlerinin yüksek mevkili üyeleri takıyordu. Şaşırtmaca yapılmıştı bölüm sonu ve diğer bölümün başında. Gotham için de bu tarz bir şeye gidilmiş olabilir. Ama Jim Gordon’ın babası çıkarsa hiç de fena olmaz. Oswald’ın annesini izlemekten iyidir.
  • Jim’in bilinçaltı daha Barbara’yı unutamadığını söylüyor. Ben bu durumdan memnunum, bu ikiliyi izlemek Lee’yi izlemekten çok daha keyifli.
  • Geçen hafta aklımızda birçok soru işareti kalmıştı. Valerie yaşıyormuş ve Jim ile ilişkiyi bitirdiler. Jim ve Lee meselesi havada kaldı. Mad Hatter sonunda yakalandı.
  • Bu hafta ise en büyük soru işareti Mario’nun boynundaki yara bandının olayı ne?
  • Jim Gordon sonunda GCPD’ye tekrar katıldı! Bölümlerde artık daha çok GCPD operasyonu olacağı için hayatını kaybedecek sayısız polis memuruna şimdiden geçmiş olsun.
Eksileri:
  • Barbara artık normal sezon cameo sahnelerini bıraktı, milletin rüyasında cameo yapmaya başladı. Yine Barbara’yı oynayan Erin Richards kendini izlettirmeyi başarıyor.
  • Wayne Malikanesine hiçbir güvenlik arttırımı yaptırılmadığı gibi Selin Kyle yine habersiz mutfağa kadar gelmesini bildi.
  • Mad Hatter, Arkham’a girdi girmesine de, diğer bütün karakterler gibi Mad Hatter da bir şekilde kaçmayı ya da salınmayı başaracaktır.
  • Oswald’ın karakter gelişimi çıkmaz sokak olan yola girmiş gibi. Nygma’ya ilgisinin en kısa sürede bitirilmesi lazım, oluru yok bunun.
  • Poison Ivy baya baya unutuldu sanırım?
  • Bruce ve Selina’nın sahneleri kısa değildi fakat hiçbir gelişme olmadı ikili arasında. Boşluk doldurmak için yazılmış gibiydi.
  • Edward’ın yeni sevgilisi Isabelle pek inandırıcı gelmedi bana. Edward Nygma gibi bir profile böyle tamı tamına uyan birinin olması? Zor. Bunun altında bir şeyler var.
Çizgi Roman Göndermeleri
*Önümüzdeki günlerde eklenecektir.

Görüş

Gotham çok iyi giden üçüncü sezondaki formunu bu bölümle de devam ettirdi. Mad Hatter sonunda yakalandı. Jim Gordon sonunda tekrar dedektifliğe döndü. Ama sezon başından beri bir türlü Barbara ve Ivy izleyemedik. Bölüm sonundaki ”Oha Jim Gordon’ın babası mı o?” dememiz de çok hoş oldu.

7.0

HARİKA

Yorumlar