[update title=”Künye” icon=”info-circle”] Yayınlandığı Tarih: 23.01.2017
İçerdiği Sayı: Justice League vs. Suicide Squad #5
Hikaye: –
Yazar: Joshua Williamson
Çizer: Howard Porter
Yayıncı: DC Comics[/update]
DC Rebirth’ün beş sayısını devirdiğimiz serisinde sona geldik. Batman ve ekibinin, Amanda Waller’ın yarattığı Task Force X’in varlığını keşfetmeleriyle başlayan altı sayılık serinin asıl olayı, Max Lord’un planları gerçekleşmeye başladı. Ancak bu planlar istenildiği gibi gitmeyince Eclipso hapsedildiği taştan çıkıp özgürlüğüne kavuştu. Bakalım kahramanlarımızın akıbeti son sayıda ne olmuş, nasıl sonuçlanmış.
[error title=”Spoiler Bölgesi” icon=”exclamation-circle”]
Sayımız, Eclipso’nun Güneş’i kararttığı yerden devam ediyor. Etkilediği League üyeleri ve onları durdurmak için Batman’in yeniden topladığı Justice League ise kavgaya devam etmektedir. Bu arada Waller ile konuşurken kendisinin daha önce Güneş ışığı ile nasıl hapis tutulduğunu söyleyen Eclipso’nun sözleri Batman’e ulaşır ve Killer Frost ile aynı yöntemi denemek için bir plan yaparlar. Ancak ortada Güneş’in ışığı yoktur. Onlar da Superman’in ışınlarını kullanırlar.
Ve bu yetmez, çünkü Killer Frost’un yaşam enerjisi Eclipso’yu durdurmak için yeterli değildir. Ama tamamen de başarısız olmamıştır çünkü ışına maruz kalan etkilenmiş kahramanlarımız da eski hallerine dönerler ve kendi yaşam enerjilerinden alarak tekrar Eclipso’yu vurmayı planlarlar. Nitekim bunda da başarılı olurlar ve Eclipso yenilir. Ondan geriye kalan Maxwell de Waller’ın hapishanesine kapatılır. [/error]
GÖRÜŞ
Şimdi asıl kısma, sonuç kısmına geldik. Maxwell’in çıkarımlarına. Waller ve Eclipso konuşmasının iki kısmında birini sona bırakacağımı söylemiştim. İşte o son burada, Eclipso’nun tüm bunları Waller’ın bilinçli hareketleri sonucu olduğu ipucunu verdiğini kesin olarak anladığımız yerde. Maxwell de bunu anlıyor. Sayının sonuna gidene kadar bunun hiç de mantıklı bir plan olduğunu düşünmüyordum. Task Force X için bu kadar zahmete girmek bomboş bir harekettir ve hiç gerek yoktur bence. Ancak Task Forse XI olayı cidden beni oldukça tatmin etti. Yani biraz daha kötü anlamda eleştiririm ben bu sayıyı ancak yine bu sona gelip derim ki, “Abi, ne güzel bitirdiler ya…” Nitekim böyle diyorum şu an. Sonuç olarak sayı bizlere hem Justice League hem de Suicide Squad romanlarına devam etme şevkini de beraberinde veriyor. Batman’in yeni League planlarını ve Waller’ın Task Force XI planlarını hep beraber takip ederiz artık.
SERİNİN GENEL PUANI