Injustice 2 Mobil İnceleme

Merhabalar Kafe müdavimleri. Size Nisan ve Mayıs ayının deli dolu geçtiğinden söz etmiştim! İşte şimdi bu iki ayı Injustice 2’nin hazırlık rehberinden sonra bu sefer de mobil oyunu ile taçlandırmak isterim. Lafı fazla uzatmıyorum ve hemen oyuna geçiyorum çünkü hepimiz oyun için buradayız.. Kimse bir hal hatır sormasın zaten.. hiç.
Bu yazımızı okumadan önce bunlara da göz atmak isteyebilirsiniz:

Küçük, gerekli ama gereksiz bir not: Alman dili ve edebiyatı okuduğum için telefonumun dili Almanca, böyle olunca doğal olarak oyun da Almanca oldu ama merak etmeyin! Çevir Adam (beğendiniz mi? Hayır mı? Tamam.) sizin için Türkçeye çevirecek.

Oyunu yükledikten sonra bizi hikaye fragmanı karşılıyor. Öncelikle belirtmeliyim ki oyuna böylesine sanatsal yönü kuvvetli bir sinematik ile başlamak güzel bir düşünce. 

Sinematikten sonra oyun size nasıl oynanacağını öğretiyor. Kontroller Injustice: Gods Among Us’ın mobil oyunu ile neredeyse aynı kontrollere sahip bir kaç eklemenin dışında. Oyunun kontrolleri kesinlikle rahat, mobil dövüş oyunları için sanırım bundan daha iyi dövüş mekanikleri sunmak mümkün değil. İkinci resimde gördüğünüz gibi sol altta blok, sağda ise iki (kahramana, seviyesine ve kıyafetine göre daha fazla) yetenekleriniz bulunuyor. Her karakterinki farklı işliyor. Mesela Batman’in 4 yazan yeteneği hasar verip belli bir süre karşısındakini sersemletirken 3 numaralı yeteneği sadece hasar veriyor. Bu oyunda en “Yok artık abi” dediğim anlardan biri ise Batman ile Grood’un ortasında duran yarısı dolmuş turuncu yer. Orası dolunca süper hareketinizi yapabiliyorsunuz. Normalde bu çok şaşırtıcı bir durum değil ancak haklarını vermeliyim, adamlar cidden uğraşmış ve Injustice 2’nin asıl oyunundaki süper hareketin sinematik olarak, sekans olarak aynısını koymuşlar. Ancak aynısını dediysem onu yapınca asıl oyunun sinematiği girmiyor, bu oyun için bu oyunun grafikleri ile çok güzel bir şekilde aynısını yapıyor ve mobilde bile sanki PS’den veya Xbox’tan oynuyormuşsunuz hissi veriyor. O yönden oyunu çok başarılı buldum. Klasik kontrollerin üstüne bir de bu sefer aşağıdan vuruş veya zıplayarak vurma mekanikleri eklenmiş. Ayrıca ilk resim bizim yükleme ekranımız. Tabii ki takımımızdaki kahramanlara göre değişiklik gösteriyor, sade ama hoş olmuş o yönden beğendim.

Oyunun menü kısmı kabaca bu. Ana menüde birden fazla mod olan oyunda Operationen (operasyonlar) sekmesinde asıl takımınızda olmayan, kullanmadığınız kahramanları göreve yollayıp eşya ve deneyim kazanıyorsunuz.Oyunda iki farklı hikaye modu var açıkçası Kampagne (Hikaye) modu bildiğimiz sadece dövüşe dövüşe ilerlediğimiz sinematiği olmayan mod iken, Story (Ana hikaye diyelim) modu ise çok daha farklı. Hikaye modunda bölümleri ilerledikçe Ana hikaye modundaki bölümleri açıyorsunuz ve ana hikayedeki görevler çok güzel sinematiklere sahip. Ana hikaye modunu konsol deneyimine daha da yakınlaştırmak için koyduklarını düşünüyorum çünkü Ana hikaye modunda daha çok bir sinematik izledikten sonra (Asıl oyundan alınma sinematikler) tek bir dövüş yapıp o hikayeyi bitiriyorsunuz. Arena modunu sanırım açıklamama gerek yok çünkü ne olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruzdur. Herausforderungen (Meydan okuma) kısmını açıkçası anlatamayacağım çünkü bir kaç teknik aksaklık yaşadım onlara da yazının ilerleyen kısımlarında değineceğim o yüzden kusura bakmayın. Üçüncü resimde ise günlük giriş ödülleri var, sanırım günlük giriş ödülleri diyerek zaten günlük giriş ödüllerinin ne olduğunu açıkladığım için daha fazla günlük giriş ödüllerini açıklamama gerek yok. Ekranın sol tarafindaki yerler ise:
  • Ziele(Görevler): Oyunun belirlediği belli başlı küçük görevleri yaparak deneyim, kristal, karakter kristali gibi şeyler kazanıyorsunuz
  • Teilnehmer (Kahramanlar -asıl çevirisi katılımcı ama alakasız-): Sahip olduğunuz veya olmadığınız karakterleri gösteren bölüm. Burada oyun sırasında kazandığınız eşyaları kahramanlarınıza giydirerek onları daha da güçlendirebilirsiniz.
  • Store (Dükkan -ilk resimdeki-): Dükkan kısmında o anki fırsatları görebilir, oyunun size verdiği veya satın alarak açabileceğiniz kutuları açabilirsiniz. Bunun dışında kristal ve kredi satın alabilirsiniz. Klasik dükkan menüsü işte…
Sanırım artık yazıyı hafiften toparlamanın vakti geldi.

[update title=”Künye” icon=”info-circle”]

Yayınlandığı Tarih:9 Mayıs 2017​
Geliştirici: NetherRealm Studios​
Yayıncı:Warner Bros. International Enterprises
Çıktığı Platformlar:Ios ve Android​
[/update]

GÖRÜŞ

Injustice 2 mobil kesinlikle beni çok şaşırttı bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Oyuna getirilen az ama öz yeni mekanikler, asıl oyununun neredeyse aynısı olan yapısı ve hikayesi, oynanış, grafikler, ses beni mest etti. Bu oyun size kesinlikle çok şey vaat eden bir oyun o yüzden gönül rahatlığı ile oynanabilir. Ancak tabii ki bir kaç sıkıntısı da yok değil, onlardan da performans başlığı altında bahsedeceğim. 

PERFORMANS:
Öncelikle oyunun boyutu doğal olarak çok büyük, bunun dışında eğer en son model bir telefonunuz yok ise büyük ihtimal kasma yapacaktır ve bu kasma sorunu bazen oyundan soğutabiliyor. Öncesinde belirttiğim teknik aksaklık kısmı da burada devreye giriyor, oyunun boyutu o kadar büyük ki telefonumun hafızasında neredeyse yer kalmadı ve telefonumu çok yavaşlattı alan kalmadığı için, bunun dışında kasma sorunları ve oyunu açtıktan 3-4 dakika sonra telefonun arkasının alev topuna dönmesi de cabası. Oyun kesinlikle şarj katili bunu açıkça söyleyebilirim. Durum böyle olunca eğer son model bir telefonunuz ve iyi bir batarya veya power bank’iniz yok ise bu oyunu oynarken biraz sorun yaşayabilirsiniz. Genel olarak oyun cidden harika bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim, belki de tek sıkıntısı bu kadar harika özelliği mobil platforma getirince bunun mobil cihazları biraz zorlayacağı olacaktır. Hal böyle olunca eğer az hafızanız veya iyi bir batarya/RAM’iniz yoksa, ne yazık ki bu oyun biraz hayal kırıklığı.

8,7​

HARİKA​

Google Play Store : 4,3
App Store : 4,5

Yorumlar