Fantastik Dörtlü Filmleri Yeni Çizgi Romanlara da Engel Oluyor

Hickman’ın Fantastik Dörtlü çizgi romanlarının, Marvel dergilerinin son dönemlerine baktığımızda, son yıllarda çıkan uzun soluklu hikayelerdeki en iyilerinden olduğu su götürmez bir gerçek. Çok iyi kurgulanmış ve aynı şekilde işlenmiş bu seri Marvel tarafından iptal edilmişti. Bazı kesimlerden de FOX’un F4 filmlerini çok kötü yapmasının bu iptal edilmeye sebep olduğu dillendirilmişti. Şimdi derginin o zamanki yazarı Jonathan Hickman bu komu hakkında konuştu.

“Bence bu noktada Marvel’in Fantastik Dörtlü çizgi romanı çıkarmamasının sebebinin Fox’la aralarındaki anlaşmazlık olduğu çok açık. Bu benim canımı sıksa da buna anlam verebiliyorum. Yani Fox’un daha iyi işler yapması gerekiyor.”

Ayrıca Hickman ekibin günümüze uygun olmadığı fikrine de katılmadığını belirtmiş. “Aile, gelecek ve keşifte bulunmak evrensel konseptler. Nostaljik olabilirler ama olmak zorunda da değiller.”

Marvel’ın bu tutumu Hickman’ın dediği gibi anlaşılabilir ve mantıksız da değil. Günümüzde de Human Torch ve Thing’in yer aldığı bir dergi piyasada olsa da diğer iki karakterden ses seda yok. Bizse sadece keşke Fantastik Dörtlü MCU’da yer alsa diyebiliyoruz. Hem daha güzel filmler, hem de en azından çizgi romanlarını okuyabilmek için.

Yorumlar