En kötü çizgi roman filmi:
Mustafa diyor ki; JUSTICE LEAGUE
Nereden anlatmaya başlayacağımı gerçekten bilmiyorum. Eksik ve paramparça gözüken, yamalı bir senaryo mu desem, gözleri kanatan efektler mi desem, bu kadar fazla karakteri toplayıp hiçbirinin özüne sadık kalmadan, hepsinin birilerinin kafasına göre uyarlanmış olmasını mı desem bilmiyorum.
Tüm bunların yanı sıra filme hemen hemen akla gelen her şeyin sokulması, her şeyin iyice çorbaya dönmesi, Danny Elfman’ın son dakikada sıkıştırdığı boş bir OST de eklenince durum daha da kötüleşiyor. Açık konuşayım, eğer Zack Snyder’ın senaryosunu izleyecek olsaydık ben fikrimin değişeceğini çok da sanmıyorum. Aynı çorbalığı sadece güzel görsellerle izlemeye pek isteğim yok.
Umut diyor ki; JUSTICE LEAGUE
Tek kelimeyle hayal kırıklığıydı. Filmin yapım sürecinden dolayı ve her fragmandan sonra giderek azalan beklentim, vizyon tarihinden bir hafta öncesinde zaten sıfır noktasına yaklaşmıştı. Ama bunu bile karşılayamadılar. Burada yazdığım yazıda uzun uzun ve olabildiğince objektif bir değerlendirme yapmaya çalışsam da, bu kısım gayet sübjektif olduğundan filmin tek kelimeyle rezalet olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca film seyirciye göre çekilmez; film çekilir, vizyona girer ve seyirci ya beğenir ya da beğenmez. Taklit etmeye kalkarsan da sonuç ortada olduğu üzere kimseyi memnun edemezsin. Öyle yüz milyonlarca dolar yatırarak böyle film çekmektense daha cüzi miktarlara çok daha iyisi çekilebilir. Notum sıfır.
Serkan diyor ki; THOR: RAGNAROK
Bazen bir filmin ne olduğu fragmanlardan bağırır. Ancak geçmişte fragmanların bazen izleyiciyi çok yanlış yönlendirdiğine de şahit olduğum için yine bir şans vermek istedim bu lise dramasına! Ve gülmeyi bırakın sinir oldum! Thor, Marvel evreninin ”comfort zone”u olmaya devam ediyor. ”Nasıl olsa benim tumblr kızlarının taptığı iki yakışıklı oyuncum var ve ne yapsam izlenir” mantığını ben çok ucuz buluyorum. Loki’nin (Tom Hiddleston) yaptığı onca şeyden sonra sürekli sevimli bir şekilde karşımıza çıkarılması da bu yüzden. Bu film için ne diyebilirim ki? İlk filmde Mjolnir’e layık olduğunu kanıtlamaya çalışan Thor, bu sefer çekinin kırılması ve Asgard’ın yok olmasına rağmen ortada şebeklik yapıyor. Ama diyorum ya söz konusu bir Thor filmi oldu mu ne yapsalar izleniyor.
diyor ki; JUSTICE LEAGUE
zaman bir yerlerde Justice League yazdığını görsem ya da duysam, kafamın içinde
Ivana Sert’in harflere bastıra bastıra “Olmamıj!” dediğini duyuyorum. Çok neden
var söyleyecek ama nereden başlanır bilemiyorum. Özetlemek gerekirse, ne yapmak
istediğini bilmeyen, e haliyle bir yere varamayan bir filmdi benim nezdimde. Bu
karakterlerin hakkı bu mudur yani? Olmamıj!
Bartu diyor ki; ATOMIC BLONDE
Charlize Theron büyük karizma, James McAvoy büyük oyuncu, müzikler hoş, aksiyon sahneleri çok gaz. Filmin soğuk savaş dönemindeki Almanya havası ve retro tarzı da çok çok çok gerçekçi. Ama gelin görün ki hikaye anlatımı vasat olunca, demin saydıklarım çok da önem arz etmiyor. Filmin en büyük problemi kesinlikle akıcı olmaması, ara ara izleyiciyi çok rahat kaybediyor. Baş karakterin filmdeki amacına ulaşması izleyici için çok da önemli değil, bir noktadan sonra filmdeki amaç o kadar filmden kopuk geliyor ki sadece müthiş aksiyon sahnelerini beklemeye karar veriyorsunuz. Sonu muhtemelen izleyiciyi şaşırtmak için hazırlanmış olsa da, ben kimsenin oha dediğini sanmıyorum.
En kötü çizgi roman dizisi:
Bartu diyor ki; IRON FIST
Bu baya net sanırım ya. The Defenders öncesi Iron Fist’i tanıtmak için çekilen sezon çok çok çok fazla hatayla ve problemle dolu. Amaç Iron Fist’i tanıtmak ama dizi kesinlikle orijin hikayesini anlatmıyor, düzgün bir baş kötüsü yok, baş kahraman seyirciyle bağ kuramıyor, flashback sahnelerine dair hiçbir şey yok ortada. Aksiyon sahneleri bile inanılmaz kötü. Iron Fist ilk sezonu, nereden tutsan elinde kalıyor maalesef.
Rukiye
diyor ki; IRON FIST
ilk izlediğimde nasıl coştuğumu hatırlıyorum, bir de ilk bölümlerini izledikten
sonra yaşadığım hayal kırıklığını. Böyle bir karakterin potansiyelini nasıl kullanamadılar,
hayret ediyorum doğrusu. K’un Lun’daki günlerine dair 3-5 flashback ekleyip
izleyiciyi heyecanlandırmak, hem Danny’yi hem diğer karakterleri biraz daha
sağlam temellere oturtmak bu kadar zor olmamalı.
Mustafa diyor ki; IRON FIST
13 bölüm izliyorsunuz ve diziyi bitirdiğinizde kötü karakterin tam olarak kim olduğunu anlamıyorsunuz. Karakterin geçmişini net olarak göremiyorsunuz. uzak doğu sanatlarının ustası bir karakteri izlemeyi beklerken neyle karşılaştığınızı bile anlamıyorsunuz, dizi bittiğinde aklınızda kalan tek şey de Danny Rand’in Iron Fist olduğu, K’un Lun’un koruyucusu, Hand’in kanlısı olduğu. Tüm dizi bu. Cidden.
Umut diyor ki; GOTHAM
Geçen seneki listeye koyduğum gibi bu seneki listeye de bu diziyi koyacağım ve argümanlarım da hala geçerli. Dizi olarak güzel olabilir ancak çizgi roman uyarlaması olarak çok kötü bir dizi. Bakınız biz bunları önceden de yazdık.
En kötü grafik roman:
Mustafa diyor ki; THE OZ EFFECT
Superman ve Action Comics dergilerinin Reborn hikayesi sonrasındaki bu ikinci ortak hikayelerini bir grafik roman olarak değerlendirmek mümkün. Ve DC Rebirth’ün Mr. OZ kim? gizemini doğru düzgün açıklamasını beklerken, olabilecek en klişe ve en kötü yollardan birisiyle tanıttılar karakteri bize. Kim olduğunu söylemiyorum burada tabii ki ancak bütün seride karakterin motivasyonunu ve başından geçenleri de anlatmaya çalıştıkça daha da kötüye gittiklerini düşünüyorum.
En kötü sürekli çizgi roman yayını:
Umut diyor ki; SUPERMAN
Superman Reborn hikayesinde iki farklı gerçekliği birleştirdiklerinden beri Superman karakterinde-serisinde tam oturmayan bir şeyler var. Daha doğrusu ”Rebirth” hareketinden beri tam oturmayan bir şeyler var. Sadece şu hikayeyle bile muhteşem bir yeni başlangıç -reboot- yapılabilirdi, yapmadılar. Sade ama etkili olacağı kesindi. Ama ne oldu? Bir-iki mini serisi hariç pek de tat vermeyen DC Comics serileri içinden en kötüsü Superman oldu. Böylesine efsanevi bir karakterin lastik gibi bir o yana bir bu yana çekilmesi sonucu Superman bile tat vermemeye başladı. Bir de, konumuzla alakalı olmasa da, Damian Wayne lütfen DC Comics tarihinden komple silinsin.
Mustafa diyor ki; WONDER WOMAN
Rebirth başladığından beri birçok seriyi bayılarak okuyorum. Özellikle üç büyüklerin serilerini daha da fazla merak ediyordum. Batman ve Superman dergilerinin yanı sıra Action Comics ve Detective Comics de fena iş çıkarmadı ancak gelin görün ki diğer ikilinin tüm sülalesine beşer dergi veren DC, Amazon prensesimize layık gördüğü tek dergiyi de doğru düzgün kontrol edemedi. Şu an 4. yazar/çizer kadrosuna geçen Wonder Woman, zaten Greg Rucka’nın tartışmalı başlangıcında, New 52’daki enfes orijin hikayesini çöpe atıp klişelerden klişesi bir seri yaratmasının yanı sıra, arada olan Frank Cho’nun ayrılması kriziyle birlikte koca dergi hüsrana döndü tamamen.
En kötü kullanılan film karakteri:
Umut diyor ki; BATMAN
Rezalet Justice League filminin rezalet bir karakter değişimi yaparak Batman’i mahvetmesi. Superman’in -sevsek de sevmesek de- Snyder tarafından oluşturulan hikayesini mahvettikleri gibi Batman’in de karakterini mahvettiler. Warner Bros. umarım bu filmden istediğini elde edemeyerek akıllanmıştır diyeceğiz de, tarihçesi bu konu bakımından hiç de iyi değil. Genellikle onlar seyirciyi cezalandırma yolunu tercih edenlerden.
Anıl diyor ki; BATMAN
Batman v. Superman filmini ilk izlediğimde filmi hiç beğenmememe rağmen Ben Affleck’in Batman’ine hayran kalmıştım. Maalesef Justice League filmiyle beraber, BvS filminde gördüğümüz karakterden eser kalmadı. Diğer karakterlerin yanında ezildi de ezildi güzelim karakter. Hele bir de Superman sahneye çıkınca iyicene yerin dibine girdi. Üzülüyorum, çok üzülüyorum… Yazık ettiler sevdiğim Batman’e…
En kötü kullanılan dizi karakteri:
Bartu diyor ki; DANNY RAND/IRON FIST
Marvel’ın Netflix cephesinde aksiyon sahneleriyle izleyeni büyülemesi zorunlu olan iki tane karakter var. Daredevil ve Iron Fist. Altın kural gibi bi’ şey bu. Daredevil bu konuda daha eksi not almadı, The Defenders’ta da en iyi aksiyon sahneleri kendi dizisi seviyesinde olmasa da en iyisiydi. Iron Fist ise, kendi dizisinde devasa bir hayal kırıklığı yarattı. Dizideki en iyi aksiyon sahnesine, Iron Fist rolü için seçmelere katılan Lewis Tan sahipti. Olay sadece dövüş koreografleri de değil. Danny Rand’in karakter gelişimi falan da yok, tamamen pasif bir karakter. Olaylar, Danny’nin başına geliyor ve dizi öyle ilerliyor. Aktif bir karakter olsa dizinin gidişatını Danny’nin aldığı kararlar belirlerdi.
Umut diyor ki; KOMPLE ARROWVERSE
Tek tek saymaya gerek yok, bu evrene ait dizileri izlemek cidden sağlam mide ister. Gerçekten, bir ara göz ucuyla tekrar başlayayım dedim izlemeye ama yok, ne Arrow’u bildiğimiz Green Arrow ne de Flash’ı bildiğimiz Flash ne de diğerleri… Uyarlamanın suyu çıkmış vaziyette ve tüm karakterler en kötü olmaya aday.
Anıl diyor ki; DANNY RAND/IRON FIST
Hiç kuşkusuz, beni bu yıl büyük bir hayal kırıklığına uğratan karakterin Iron Fist olduğunu söyleyebilirim sizlere. Karakteri canlandıran oyuncunun performansı desen, olmamış. Karakterin davranışları, diyalogları vs. desen, o da olmamış. En azından dövüş sahneleri iyi olsaydı be! Iron Fist’ten bahsediyoruz, dövüş sahnelerinin hiç olmadığı kadar harika olması lazımdı. Her neyse, benim cevabım açık ve net, kimsenin buna karşı çıkacağınıda düşünmüyorum. Dizi bence kesinlikle 2017 yılının en kötü uyarlamalarından biri.
diyor ki; DANNY RAND/IRON FIST
Defenders’ta bile katlanması zor bir karakter oldu Danny Rand benim için. Kendi
solo dizisinde sabrımın son kırıntılarını tüketmişti çünkü. Ben anlayamadım
Danny Rand’i, anlatamadılar, hikayesine de inandıramadılar beni.
En başarısız film yönetmeni:
Umut diyor ki; JOSS WHEDON
Bir stüdyodan kovulmuş yönetmeni kendi bünyesine katmayı bir başarı sayan Warner Bros. kalkıp da en değerli projesini kendisine teslim etti. Sonrası malum. Zack Snyder’in neredeyse tüm filmi uçurulurken -ve buna sesini çıkarmazken- kendi çektiği komikli-şakalı Batman sahnesinin silindiği haberi dakikasında internete düştü. Yetmedi Steppenwolf’un kötü bir karakter tercihi olduğunu söyleyen bir sosyal medya gönderisini beğendi. Kendi çalıştığı projeye böylesine tavırlı olmak pek de faydalı bir şey değil, ki bunu da izlerken gördük maalesef. Açıkçası kendisinin çekeceği söylenen Batgirl filmini de sinema salonunda izlemeyi düşünmüyorum.
En kötü soundtrack albümü:
Mustafa diyor ki; THOR RAGNAROK
Thor Ragnarok’un soundtrack’ini özetleyecek tek bir kelime olsaydı bu, “Tembel” olurdu. Film için yeni hiçbir temanın bestelenmemesinin yanı sıra, Guardians of the Galaxy gibi şarkıları kullanmayı da reddedip eski Thor filmlerinin müziklerini kullanması bu tembelliğin ilk göstergesi. Bir diğer ise zaten fragmanlarda sürekli duyduğumuz Immigrant Song’u, filmin içinde resmen iki kere kullanmış olmaları. Cidden mi?
Umut diyor ki; JUSTICE LEAGUE
Şimdi bu senenin Atomic Blonde, Guardians of The Galaxy Vol. 2 ve hatta Wonder Woman gibi örnekleri varken maalesef bu film bu konuda da sınıfta kaldı. Tamam, yönetmeni görevden alarak başka bir yönetmeni yerine getirebilirsin ancak film müziklerini yapan kişiyi görevden almak nedir? Tabii ki şişkin bir ego ve eski yönetmeni kendince aşağılamanın bir göstergesidir. Sonra Danny Elfman da çıkar kötü film müziklerinin üstüne saçma sapan bir de açıklama yapar, sanki Joss Whedon’un yukarıda bahsettiğim saçma hareketleri yetmezmiş gibi… Düşünsenize, Superman’in Hans Zimmer’in elinden çıkma bir tema müziği var, Wonder Woman’ın da öyle ama koskoca Justice League’in bir Avengers filmi gibi tema müziği yok. Hani olmuş olsun diye yapılmış, etkileyiciliği sıfır olan bir albüme sahip. Rezillik.