
Guardians of the Galaxy Vol.2’yu da bitirdik ve önümüz açık şekilde ilerliyoruz uyumsuz galaktik ekibimizle birlikte. Ancak zamanında James Gunn, daha ilk filmden çözülemeyen bir easter egg olduğunu söylemişti de herkes çılgınlar gibi filmi tekrar tekrar izlemeye başlamıştı, hatırladınız mı? İşte geçtiğimiz gün Reddit’te birisi şu ana kadar kimsenin fark etmediği bir detayı paylaştı…tabii James Gunn’ın kast ettiği Easter Egg değil, başka bir gönderme olduğu da ortaya çıktı.
Reddit’teki MovieDetails subredditinden bir kullanıcı, geçtiğimiz aylarda Guardians of the Galaxy filminin kostüm tasarımcısının, katıldığı bir konferansta anlattığı bir şeyi aktardı. Meğersem bizim ekibi ilk hapishaneye götürüp sarı kostümleri verdiklerinde kostümlerin bacak kısımlarında farklı farklı şeritler bulunuyormuş. Bu şeritler, suçlunun daha önce işlediği suçları listeliyormuş. Hemen yukarıdaki görselde karakterlerin pantolonlarına bakabilirsiniz.
Kullanıcının söylediğine göre Gamora’daki bir dolu siyah çizgi cinayeti, Rocket’teki gri çizgi “toplum içinde çıplaklık” suçlarını gösteriyor. James Gunn da bugün Facebook sayfasından suç meselesini onayladı:
Reddit’teki yeni bir başlığa göre Guardians üyelerinin her birisinin bacağındaki her bir şerit, işledikleri suçları gösteriyormuş. Bu DOĞRU. Her renkli şerit bir kategoriyi gösteriyor (Cinayet, kundakçılık, hırsızlık, cana kast etme). Şeritlerin şekilleri de daha çok suçun şiddetine bağlı oluyor. (Bir nevi suçlu mors kodu).
Fakat, Roket’in gri çizgisinin, “toplum içinde çıplaklık” anlamına geldiği yanlış.
Çizgi tasarımı kostümcümüz Alexandra Bryne’nın yaratıcı zihninin ürünüydü. Bana fikrini söyledikten sonra ben de ona karakterlerin suçlarının bir listesini çıkarıp verdim. İnsanlar benden tüm listeyi istiyor ama dosyalarımın arasından bulmam gerek, kaldı ki bugün bir taslak senaryosu bitirmem gerek. Ki zaten arasam da bulamam o listeyi.
Ama genel olarak karakterlerin suçları şu şekilde:
Roket’in suçları, paralı askerlik, kasıtlı ağır yaralama, kundakçılık (ne kadar çok şey patlattığını biliyorsunuz), hapisten kaçış ve sanırım toplum içinde sarhoşluk.
Quill’in suçları, dişe dokunmayacak bir hırsızlık, dolandırıcılık, suç örgütü üyeliği (Ravagers’la olan birlikteliğinden dolayı) ve bir kraliyet ailesi mensubuyla cinsel ilişkide bulunmak (her ne kadar rızayla olmuş olsa da bazı gezegenlerde Quill’in kastından birisinin bunu yapmış olması suç iştikal ediyor.)
Gamora cinayetler ve Thanos adına işlenmiş suikastle ile fazla karıştırmadığı uzun bir listeye sahip.
Drax’ın suçları arasında kasıtlı ağır yaralama, cinayet, hayal edebileceğiniz her çeşit yakım yıkım işleri var.
Aslına bakarsanız çizgilerle, filmdeki suçları sayma kısmında sayılanlar hemen hemen aynı ama yer yer daha fazla detaya sahipler.
Orijinal versiyonda, Nova muhafızları Groot’a da paralı askerlik, kasıtlı ağır yaralama ve hapisten kaçma suçlarını gösteren bir pantalon giydiriyordu ama Groot pantolonu içeri girer girmez parçalıyordu. Zira adamım çıplaklığı cidden seviyor. Ama Groot’a CGI bir pantolon yapmanın ciddi bir bütçe gerektireceği ortaya çıkınca vazgeçtik. Bütçeden kaynaklı vermiş olduğum kararlardan birisi buydu.
İyi günler hepinize.
Siz detayları fark etmiş miydiniz? Dahası, Gunn’ın diğer göndermesini bulabildiniz mi henüz?