İlk bölümüyle beklentileri gayet karşılayan Titans’ın yeni bölümü ekrandan çizgi roman göndermeleri saçarak çıktı. Bu bölümün en büyük olayı tabii ki Hawk ve Dove’un diziye dahil oluşu. Girişimiz hızlı olsun. Aynı dizide olduğu gibi çizgi romanlarda da Hawk ve Dove beraber takılan bir çift kanun kaçağı ama çizgi romanlarda süper güçleri de var. Orijin hikayeleri Hawkman ve Hawkgirl’e çok benziyor aslında ama Hawk ve Dove ikilisinden biri ölürse tekrar doğmuyorlar, ölen kişinin güçleri başkasına gidiyor. Yani Hawkman Hawkgirl ve Yeşil Fener karışımı bi hikayeleri var. Hawk kaosu, Dove ise düzeni temsil ediyor. Tencere kapak misali birbirlerini tamamlıyorlar kısaca. Dizideki orijinleri büyük ihtimalle kafalarına göre suçla savaşan iki eleman olmaktan ibaret.
Bu işi de muhtemelen 5-6 yıldır falan yapıyorlar ve artık bırakmayı planlıyorlar. Robin’le geçmişleri var, hatta Batman’in Bruce Wayne olduğunu biliyorlar. Aslında Bruce Wayne’in Batman olduğunu bildiklerinden emin değilim bölümde Dick Grayson’ı evlatlık edinen kişinin Bruce olduğunu söylüyorlar… ama Dick Grayson’ın Robin olduğunu bilip, Robin’in de Batman’le takıldığını bildiklerine göre Batman’in Bruce Wayne olduğunu bilmeleri gayet mantıklı. Çizgi romanların sorunlarından biri çoğu kahramanın Batman veya Spider-Man gibilerin gerçek kimliklerini bilmeleri ama kesinlikle bunun başkalarına sızdırılmaması. Bütün süper kahraman topluluğunun Batman’in kim olduğunu bilip halk tarafından hiçbir zaman öğrenilmemesini ben hep komik bulmuşumdur. Neyse, hazır bolca Batman demişken… Dove’un tişörtü sağolsun Titans evreninde Superman olduğunu da öğrendik. Superman logosu tişörtlerde yer aldığına göre belli ki Superman uzun zamandır Metropolis’te uçup kaçıyor. Acaba ilerleyen bölümlerde Flash, Cyborg veya Yeşil Fener’in de lafı geçer mi? Belki Justice League dediklerini bile duyabiliriz. Ben şahsen Batman, Superman, Joker gibi DC’nin en köklü karakterlerine bu kadar rahat göndermeler yapmalarına, size daha gösteremiyoruz ama evrende onlar da varlar demelerine bayıldım. Bu bölümde öğrendim ki Titans’ı izlerken ekranın her köşesine dikkat etmek lazım çünkü her yerden bi gönderme yakalanabilir. Çizgi roman dizilerini çok çok çok güzelleştiren detaylardan biri bu ve Titans şu ana kadar bu konuda çok başarılı oldu.
Bu bölümün kesinlikle en ürpertici kısmı olan bizimkileri dövüp Raven’ı kaçıran ailenin adı çizgi romanlarda The Nuclear Family. 80’li yıllarda DC dünyasına katılmışlardı. Bana baya baya Doctor Who’daki Family of Blood bölümündeki aileyi hatırlattı. Neyse, çizgi romanlarda nükleer güce kafayı takmış bir bilim insanı radyasyon yüzünden kendi ailesini kaybediyor ve gayet her normal insanın yapacağı gibi robotumsu androidler yaratıp ailesinin yerine koyuyor. Hepsi süper güçlü falan ama böyle. Ailenin orijini aşağı yukarı böyle. Dizide ise durum böyle mi bilmiyoruz ama ben android olup insan taklidi yaptıklarından az çok eminim. Kapıya gelip talimat veren herif de büyük ihtimalle o dediğim bilim insanı. Bu bölümde amaçları Raven’ı bulmaktı, nedenini daha bilmiyorum bi ara öğreniriz. Benim kafamda dizinin ilerleyişi az çok oturdu. Merkezde Raven var, hikayedeki bütün olaylar Raven’ın yol açtığı veya Raven’ın başına gelenler üzerinden gidiyor. Ama amaç işin içine Dick Grayson’ı katarak ve onun hikayesini ilerleterek sanki bu bir Robin dizisiymiş gibi göstermek. Çünkü dizinin bütün yapımcıları biliyor ki herkes Robin’i izlemek istiyor, Raven’ı değil. Ama Robin’in hikayesi Titans için yeterli değil bu yüzden Raven’ın hikayesi daha önemli. Eğer planları böyleyse tebrik ediyorum acayip mantıklı.
Aksiyon sahneleri yine ilk bölümdeki gibi çok iyiydi ama kan efektini biraz abartmışlar gibi geldi. Özellikle Robin’in depoya giriş sahnesi hakkında söylemek istediğim bir şeyler var. Bölümleri izledikçe Robin’in, Ben Affleck’in Batman’i tarafından yetiştirildiği fikrine daha çok ikna oluyorum. Robin dizinin en başarılı kısmı olmaya devam ediyor. Normal şartlar altında Daredevil’ın üçüncü sezonunu tek oturuşta bitiren birinin başka bi dizinin aksiyon sahnelerini izlerken kusması falan lazım, Titans gayet de işin altından kalkmasını bildi. Bölüm sonunda Dove ölmüş gibi gösterilse de, öldüğü daha kesin değil. Tek umudum, Dove’u buzdolabındaki kadın rolüyle diziye katmış olmamaları. Buzdolabındaki kadın dediğim şey, erkek bir karakterin hikayesinde ilerleme sağlamak için kadın bir karakteri öldürmektir. Çünkü dizi gayet iyi gidiyor, körü körüne eleştirmek istemiyorum.
Dick Grayson’ın rehberindeki Donna Troy ismi, çizgi romanlarda Teen Titans’ın kurucularından olan Wonder Girl’ün gerçek adı. İlerleyen bölümlerde Donna Troy da dizide yer alacak. Hawk ve Dove’un evindeki fotoğraftaki ablaydı kendisi. Bu hafta da şeklimiz budur. Haftaya tekrar konuşuruz.
1- Alfred
2- Donna Troy aka Wonder Girl.
Donna Troy, çizgi romanlarda Wonder Girl ismiyle dolanıyor. Hatta Teen Titans’ın kurucu üyelerinden biri. Hatta ve hatta bu bölümde Donna Troy’u gördük. Kaçırmış olabilirsiniz olur öyle, Donna Troy’u Hawk ve Dove’un evindeki fotoğrafta gördük. Sezonun geri kalanında Wonder Girl’ü Conor Leslie oynayacak.
3- Bruce Wayne
4- Hank Hall ve Dawn Granger
Hawk ve Dove’un gerçek isimleri.
5- Lucius Fox
6- Bonnie Linseed ismi aslında yazarların veya yapımcıların artık kimin aklına geldiyse dizide ayrıntılara gerçekten de önem verdiklerini gösteriyor. Çünkü Bonnie Linseed, Dick Grayson’ın lisede hayran olduğu kızlardan biri. Kendisini sadece tek bir sayıda gördük. Dick Grayson kendisinden ”Bilmem ne lisesinin en havalı kızlarından biri” olarak bahsetti ve öyle kaldı.
7- Lori Elton
Bonnie’nin rehberdeki bir diğer isim Lori Elton, Dick Grayson eski kız arkadaşlarından biriydi. 20 sayıda falan gözüktü. Çizgi romanlarda DC Lori’nin çok önemli bir karakter olmadığına ve olmayacağına karar verip üzerinde çok durmadı.
8- Michael Pearson
Yeni 52 Nightwing çizgi roman serisinde Michael Pearson, Dick Grayson’ın Chicago’da tanıştığı bir arkadaşı.
9- Bridget Clancy
Yine Nightwing serisinde Dick Grayson Bludhaven’a taşındığında tuttuğu apartmanın sahibi Bridget Clancy isimli bi hanım ablaydı. Serinin yazarları Bridget’ı sevgilisi yapsak mı yapmasak mı sevgilisi yapsak mı yapmasak mı diye 30 sayı boyunca karar veremeyince en sonunda yapmamaya karar verdiler.